T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Bilecik Devlet Hastanesi

1-7 Ekim Emzirme Haftası

Güncelleme Tarihi: 09/10/2020

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla, hastanemiz poliklinik binasında stant açılmıştır. Açılan bu stantta anneler ve anne adayları, anne sütü hakkında bilgilendirilmiş ve gerekli bilgilerin yer aldığı kitapçıklar verilerek bilgilenmeleri amaçlanmıştır.

Anne sütünün birçok faydası olduğu çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Ancak bunlara rağmen çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel nedenlerden dünyanın birçok kesiminde emzirme uygulamaları azalmış, emzirme süresi kısalmıştır. Yeni teknolojilerin hizmete girmesi ve yeni yaşam biçimlerinin benimsenmesiyle, bu geleneksel uygulamaya verilen önem, birçok toplumda belirgin bir şekilde azalmıştır.

Dünyanın pek çok bölgesinde gözlenen emzirme oranlarının azalmasına bağlı olarak meydana gelen bebek ölümlerindeki büyük artışlar sebebiyle, 1991 yılında WHO ve UNICEF tarafından Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu çalışmaları başlatılmıştır.

Unutulmamalıdır ki anne sütü yeni doğan bebek için en iyi, en doğal besindir, Her zaman taze ve daima hazırdır. Bebekle anne arasında özel bir sevgi bağı kurulmasını sağlar, sindirimi kolaydır, İlk ağız sütü bebeği hastalıklardan korur ilk aşısıdır. ilk 6 ay sadece anne sütü ile uygun ek besinlerle birlikte 2 yaş ve üzerine emzirmeye devam edilmelidir.